2008-11-21 11:38:01• hírek • Szatmár.ro

Állták a sarat a jelöltek

Színesítette a parlamenti választásokat megelőző kampány-menetelést a csütörtök délutáni, ákosi lakossági fórum. Akik elmentek a fórumra, sok apró titkot tudhattak meg a három meghívott jelöltről. A lakossági fórumnak helyet adó ákosi kultúrházba több mint száz helybéli gyűlt össze.

- Kipróbáltam magam kampánycsapat tagjaként parlamenti és helyhatósági választásokon egyaránt és sikerélménnyel dőltem hátra amikor az eredményeket kihirdették. Egyrészt ezért próbálkoztam meg, úgymond a plakát túloldalára kerülni ezen a választáson, képviselőjelöltként - árulta el csütörtök este Ákoson Túrós Lóránd.

Túrós, a szatmári hármas körzet képviselőjelöltje elmondta még, némi becsvágy is van jelöltségének hátterében és az is versenybe-szállásra ösztökélte, hogy tudta: számíthat a család támogatására.
- Tudom, hogy erős gazdaságra, erős vállalkozói rétegre van szüksége Szatmár megyének a lakosság boldogulása érdekében, tudom mik a gyenge pontjai a mai szatmári vállalkozói szférának és tudom hogyan lehet ezeket megerősíteni, szögezte le Túrós.

Kovács Máté, kettes körzet-beli RMDSZ-képviselőjelölt rámutatott: dinamikusabb parlamenti képviselet kell ma Szatmár megyének, ehhez pedig fiatalokra van szükség a parlamentben, ő ezért döntött a jelöltség elvállalása mellett. A hangzatos politikai kijelentések megtétele helyett az önkormányzatok hathatós támogatásával lehet a legtöbbet tenni a lakosság jóléte érdekében, jelentette ki Kovács. A helyhatóságokra való összpontosítás az, amire a törvényalkotás mellett nagy hangsúlyt fogok fektetni képviselőként, tette hozzá!

Kónya László, Szatmár megye egyes szenátori körzetének jelöltje elmondta, ő a tanügyi reform folytatása, jó irányba való terelése érdekében jelöltette magát.
- Tanárként, illetve jelenlegi, megyei főtanfelügyelő-helyettesi tisztségemből jól átlátom a pedagógusok és a diákok nehéz helyzetét - folytatta a szenátorjelölt -, tudom hol van szükség igazítani az ügyek jelenlegi folyásán, mi az amit így, ebbe az irányba kell folytatni és mi az, ami változtatni kell. Rámutatott arra is Kónya, hogy a kistérségek fejlesztésének küszöbön álló lehetőségei is ösztökélték a tanfelügyelőségről való továbblépésre, sok olyan kiaknázatlan lehetőség van Szatmár megyében, amit ő, szenátorként hozzásegíthet a megvalósításhoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: